Új típusú hitelekkel rukkolt elő az OTP Bank | Hitel és lízing Centrum
Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Új típusú hitelekkel rukkolt elő az OTP Bank

Referenciakamathoz kötött forint és euró alapú, piaci kamatozású lakás- és jelzálog típusú hitelek is elérhetőek lesznek hétfőtől az OTP Banknál - közölte Illés Zoltán, a bank ügyvezető igazgatója.

A legnagyobb hazai bank lakossági igazgatóságának vezetője elmondta: az új hitelfajták bevezetésével az a pénzintézet szándéka, hogy ügyfelei számára még inkább kiszámítható és ellenőrizhető törlesztőrészletű kölcsönöket tegyen elérhetővé. Ez a szándék összhangban van a bank által az elsők között aláírt és hamarosan érvénybe lépő Magatartási Kódexben foglalt elvekkel is.

A referenciakamatlábak a banki forrásköltségek egyik fontos elemét tükrözik, így az automatikus követésükkel a banki forrásköltségek ezen elemének változása megkérdőjelezhetetlen módon érvényesül a hitelek árazásában - hívta fel a figyelmet Illés Zoltán. Kiemelte: természetes üzletpolitikai cél ugyanakkor a bank piaci dominanciájának megőrzése, ami nem független a makropályától, azonban a társaság bízik a recesszió utáni mielőbbi trendfordulóban, és a hitelkereslet élénkülésében.

Illés Zoltán tájékoztatása szerint a jelzálogalapú hiteleknél idén, az első háromnegyed évben a folyósítási dinamikában mérsékelt, de már mérhető pozitív elmozdulást tapasztalt a bank: az első negyedéves 11,8 milliárd forint kihelyezést a másodikban 16,8 milliárd forint követte, majd a harmadikban 17 százalékos növekedés után megközelítette a 20 milliárd forintot.

Az euró alapú hitelek vonzó alternatívájaként megjelenő forint alapú hitelszolgáltatását a bank azoknak ajánlja, akik nem kívánnak árfolyamkockázatot vállalni, fontos számukra a törlesztőrészletek kiszámíthatósága, de nem felelnek meg a támogatott forint hitelek feltételeinek. Azok számára is kedvező megoldást jelenthet ez a hiteltermék, akiknek a támogatott forint hitelek maximális összegénél több pénzre van szükségük. A hitel kamata az első évben fix, majd a második évtől a 3 hónapos budapesti bankközi kamatlábhoz kötötten havonta változhat - közölte a hitelintézet ügyvezető igazgatója. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi csökkenő forintkamattrend fennmaradása esetén az ügyfelek havi törlesztési terhei is mérséklődhetnek.

Az új hiteleket az OTP Banknál rendszeres, illetve folyamatos jövedelem-átutalással rendelkező, számlájukat szolgáltatói díjak kiegyenlítésére is aktívan használó ügyfelek 0,5 százalékpont kamatkedvezménnyel is igénybe vehetik, a Bizalom hitelkonstrukció keretében. A december 14-étől az újonnan befogadott euró alapú lakás- és jelzálog típusú hiteleinél is alkalmazza a bank a referenciakamathoz kötött árazást. Ebben a termékkörben a hitelek már a folyósítás időpontjától kezdődően az eurózónán belüli bankközi kamatlábhoz kötötten kamatoznak.

Az euró alapú ingatlanhitelek kínálatában ugyancsak megtalálhatók a 0,5 százalékponttal alacsonyabb kamatozású Bizalom hitelek, illetve a lakáshiteleket az ügyfelek OTP Lakástakarék szerződéssel is kombinálhatják - az egyenletes törlesztésű alaptermékhez képest - 15 százalékkal alacsonyabb induló törlesztőrészlet elérése érdekében.

MTI, Gazdasági Rádió - 2009.12.13.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.