Újabb hatalmas bankcsőd közeleg | Hitel és lízing Centrum
Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Újabb hatalmas bankcsőd közeleg

A súlyos likviditási problémákkal küszködő amerikai bank, a CIT Group bejelentette, hogy megkezdi hitelei átstrukturálását, de ha nem jár sikerrel, akkor kénytelen lesz csődvédelemhez folyamodni.

Hitelei átstrukturálásba kezd a CIT Group, azonban ha nem jár sikerrel, akkor csődvédelemhez folyamodik - jelentette be a társaság. A pénzügyi vállalat felajánlotta kötvényesei számára, hogy újonnan kibocsátott, 4-8 év lejáratú fedezett kötvényekre és elsőbbségi részvényekre válthatják kötvényeiket.

A társaság szerint az átstrukturálás akkor lesz sikeres, ha legalább 5.7 milliárd dollárnyi hitelt átváltásra kerül. A cég teljes hitelállománya 43 milliárd dollárra rúg, ebből 9.14 milliárd dollárnyit 2010 végéig kellene törlesztenie a Bloomberg adatai szerint, ha az átstrukturálás nem lesz sikeres. A CIT Group ajánlata a kötvényesek számára október 29-én jár le.

A CIT Group nem közölte, hogy pontosan mit ajánl kötvényeseinek, de a The Wall Street Journal értesülései szerint dolláronként 90 centet tesznek majd ki az újonnan kibocsátott kötvények, 10 centet pedig az elsőbbségi részvények az idei évben lejáró kötvényekre vonatkozóan. A 2010-ben lejáró hitelek esetén az új kötvények és a részvények aránya 85 cent, illetve 15 cent lesz a hitel minden egyes dollárjára.

A vállalat már hónapok óta likviditási problémákkal küszködik, nagyobb hitelezőitől júliusban 3 milliárd dolláros mentőövet kapott. Ha a CIT Group csődbe megy, az az idei év legnagyobb bankcsődje lehet. A társaság teljes eszközállománya meghaladta a 70 milliárd dollárt a június végén záruló negyedévben.

Forrás: Portfolio.hu - 2009.10.02.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.