Hitel és lízing Centrum | Válságban különösen kapós a Széchenyi-kártya
Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Válságban különösen kapós a Széchenyi-kártya

Tegnap átadták a százhúszezredik Széchenyi-kártyát, és egyben bemutatták a százötvenezredik igénylőt. Az elmúlt hét évben 700 milliárd forint hitelhez jutottak a vállalkozások a program révén. A kormány jövőre is támogatja a konstrukciót.

Eddig 700 milliárd forint hitelt kaptak azok a vállalkozók, akik a Széchenyi-kártya segítségével próbálták áthidalni átmeneti pénzügyi problémájukat. A 600 ezer működő kis- és középvállalkozás mintegy 20 százaléka élt 2002 óta a lehetőséggel - jelentette be Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója. A válság kitörése óta jelentősen felpörgött az igénylők száma, tegnap a 150 ezrediket köszöntötték a rendezvényen.

Oszkó Péter pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a kormány a válságkezelés során mindenhez hozzányúl, ami nem jól működik, és próbálja megőrizni azt, ami viszont igen. - A Széchenyi-kártya sikeres konstrukció, amit fenn kell tartani, ezért a kabinet arra törekszik, hogy jövőre is támogassa a programot - tette hozzá. Varga István gazdasági miniszter egyenesen megígérte, hogy a kormány 2010-ben is garanciát és kamattámogatást tesz a kártya mögé. Az még nem dőlt el, milyen mértékűt. A kormány és az érintettek között elkezdődtek az egyeztetések.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint "színtől függetlenül", eddig minden kormány - erejéhez mérten - támogatta a Széchenyi-kártyát. Mint mondta, rengeteg kis- és középvállalkozásnak szóló program létezik, amelyek néhány száz, vagy legfeljebb néhány ezer céget érnek el, ráadásul az intézmények fenntartása, a pénz eljuttatása a vállalkozásokhoz sokszor többe kerül, mint amennyi forrás kikerül a gazdaságba. Ezzel szemben a Széchenyi-kártya működik, mert hozzáférhető, jól használható, és olcsó a hálózat, amelyen keresztül működik.

A válság kitörése óta az igénylések száma, és a hitelkihelyezés is megnőtt. Ugyanakkor jóval több vállalkozást utasítanak vissza a kártyát forgalmazó bankok, mint korábban.

Forrás: NOL - 2009.09.23.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.