Hitel és lízing Centrum | MDF: megelőzhető lett volna a hitelfelvétel
Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

MDF: megelőzhető lett volna a hitelfelvétel

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke szerint a forint stabilitása és az államháztartás rendbetétele a legfontosabb.

"A szocialisták felelőtlen, Magyarországot a csőd szélére kormányzó gazdaságpolitikája tehet arról, hogy a ma elköltött forintjainkért unokáinknak is fizetnie kell majd" - fogalmaz Dávid Ibolya, aki szerint a "populista nagykoalíció", vagyis az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ által is megszavazott kétszer 100 napos program letérítette az országot a növekedési pályájáról.

Ennek árát ma is a középosztály fizeti, kiemelkedően magas adóterhek formájában - írja, megjegyezve, hogy a polgároknak és az országnak is káros, hogy "a Fidesz egyes politikusainak nyilatkozatait vagy a párhoz hű napi- és hetilapokat olvasva sokszor az lehet egy befektető benyomása, hogy kormányváltás esetén államosításokra és a hitel visszafizetésének megtagadására kerülhet sor".

Hozzáteszi: pártja a jövőre nézve is veszélyesnek tartja a Fidesz és holdudvara által képviselt nyugat-ellenes, IMF-ellenes, antikapitalista felhangú politikát, amellyel veszélybe sodorja Magyarország valutáját és hitelességét.

Mint írja, az MDF elvárja a jelenlegi kormánytól, hogy felelős és ésszerű gazdaságpolitikát folytasson, amelynek rövid távon a forint árfolyamának stabilitását, a devizahiteles családok létbiztonságát, az államadósság növekedésének megállítását, valamint a recesszió fékezését, a majdani gazdasági növekedés feltételeinek megteremtését kell szolgálnia.

A szervezet honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint az IMF 2010. október 5-éig meghosszabbította a Magyarország által lehívható készenléti hitel lejáratát, tekintettel a választásokra.

Forrás: MTI - 2009.09.07.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.