Hitel és lízing Centrum | Oszkó szerint nem kell újabb IMF-hitel
Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Oszkó szerint nem kell újabb IMF-hitel

Magyarország nem tervezi, hogy új hitelcsomagot kérne jövőre a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), hanem a meglévő hitelszerződés meghosszabbítását támogatja - írta pénteken a Bloomberg ügynökség, Oszkó Péter pénzügyminiszter nyilatkozata alapján.

Az IMF és az EU illetékesei jelenleg vizsgálják a magyar költségvetési politikát. Ennek eredményét szeptember 7-én hozzák nyilvánosságra, írta az ügynökség. Oszkó Péter elmondta, Magyarország arra kérte a Nemzetközi Valutaalapot, az EU-t és a Világbankot - amelyek tavaly ősszel együttesen 20 milliárd euró (28,5 milliárd dollár) készenléti hitelt hagytak jóvá -, hogy a kölcsönből fel nem használt részleteket az eredeti, 2010. márciusi határidőn túl is le lehessen hívni, ha szükséges.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, a hazai kötvénykibocsátás elegendő ahhoz, hogy finanszírozni lehessen az idei költségvetési hiányt, és ettől függetlenül nemzetközi kötvénykibocsátást is meg lehet fontolni.

A kormány nem növeli idei 3,9 százalékos és a jövő évi 3,8 százalékos GPD-arányos államháztartási hiányra vonatkozó céladatát. Ezek betartása ugyanis Magyarország "alapvető érdeke", idézte az ügynökség a pénzügyminiszter szavait. Magyarország a készenléti hitelkeretből eddig 14 milliárd eurót hívott le, de a szeptemberben esedékes részletet nem tervezik lehívni, írta a Bloomberg Oszkó Péter nyilatkozata alapján.

Magyarország júliusban 1 milliárd euró (1,4 milliárd dollár) értékű eurokötvényt dobott piacra, ami az első nemzetközi kötvényeladása azóta, hogy az országot elérte a hitelválság.

Forrás: MTI - 2009.09.05.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.