Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Zsarolással venné rá a bankokat a változtatásra egy floridai város

A Miami közelében található, 110 ezer lakosú Miami Gardens önkormányzatának egyik képviselője jogszabályt dolgozott ki azért, hogy megregulázza a bankokat, amelyet a honatya szerint nem nyújtanak kellő segítséget a csőd felé sodródó hiteltulajdonosoknak.

Miami Gardensben az ingatlancsődök arány 13 százalék, ez Florida állam viszonylatában is magasnak számít, amellett, hogy Floridában mérhető a legmagasabb csődarány országos szinten is. Az ingatlantulajdonosok 23 százaléka jelentett csődöt vagy maradt el jelentősen jelzáloghitele törlesztőrészletének kifizetésével.

A város önkormányzatában tevékenykedő, harvardi diplomás Andre Williams ezért jogszabállyal venné rá a bankokat arra, hogy módosítsák a gondokkal küzdő ügyfelek hitelszerződéseit - írja a TIME. A helyi önkormányzat ugyan nem rendelkezik erre vonatkozó hatáskörrel, de Williams talált egy lehetséges megoldást. Elképzelése szerint ha egy banknál meghatározott időszak alatt a csődeljárások száma meghaladja a hitelmódosítások arányát, a város megszünteti a hitelintézetnél fenntartott számláit és más befektetéseit.

Williams leszögezte: az adófizetők megsegítették a bankokat, most itt az ideje, hogy viszonozzák a pénzintézetek. Nem a miami képviselő az egyetlen, aki elégedetlen a helyzettel: nemrég Timothy Geithner pénzügyminiszter feddte meg a bankokat, amiért a 3 millió gondban lévő hitelesek mindössze 9 százalékánál módosították a hitelfeltételeket.

Forrás: Time - VG - 2009.08.25.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.