Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Lecsukták a milliomost: 2 437 százalékra adott hitelt!

Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a brit férfit, aki milliókat keresett össze magának uzsorakamatokból.

A 36 éves John Kiely Manchester városának szegényei között garázdálkodott. A viszonylag kis összegű hiteleket hatalmas kamatokkal fejelte meg, volt olyan eset, hogy az éves kamat 2437 százalékra jött ki. A tevékenységéhez számtalán behajtót foglalkoztatott, akik erőszakos módon igyekeztek begyűjteni - kamatostul- a kölcsönt.

Kiely és emberei a megfélemlítés minden módszerét igyekeztek bevetni, a váratlan megjelenéstül kezdve a hajnali dörömbölésig. Egy nem pontosan fizető áldozat ablakán egy jókora betontömb repült be néhány órával azután, hogy a "cég" egyik embere kereste őt telefonon. A hölgy inkább elmenekült az otthonából és nem ő volt az egyetlen az áldozatok elmesélése alapján.

Az ügyészség állítása szerint Kiely 2003 októbere és tavaly októberi letartóztatása között 2,9 millió fontos profitra tett szert. A hétszobás, Tudor-stílusban épült lakásáért készpénzben fizette ki a 868 650 fontos vételárat.

2005-ben adózási megfontolásokból megalapította a Project Finance UK Ltd-t, mely engedély nélkül nyújtott hiteleket. Utódja, a tavaly alapított Millennium Finance még engedélyt is szerzett, ám mint utólag kiderült, azt is csak fedőszervezetnek használta az uzsoraügyletekhez. Letartóztatásakor mintegy 800 ezer font kintlévősége volt, 900 ügyfélnél.

Forrás: Pénzcentrum - 2009.08.06.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.