Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

"Elég volt a bankok viselkedéséből"

Társadalmi felelősségvállalásra szólította fel a hazai bankokat a Magyarok Szövetsége szerdán. A szervezet az Aegon egyik fiókjánál tartott demonstrációján elhangzott: ideje, hogy a pénzintézetek emberszámba vegyék ügyfeleiket. A szövetség arra kéri a hitelválság áldozatait, hogy fogjanak össze és bankonként alakítsanak pertársaságot.

Az Aegon 8000 devizahiteles ügyfeléből 800 nem tudja fizetni a törlesztőrészletet - közölte a Magyarok Szövetsége. A szervezet szerint a pénzintézetre számtalan panasz érkezik, mert a válság kitörése óta korlátok nélkül emelik a kamatot, a díjakat és a költségeket. A bank neve más intézetekével is behelyettesíthető, ugyanis a pénzügyi szektorban többen is vannak, akik az egyenlegnek csak a pénzügyi oldalát nézik, a társadalmi károk pedig nem számítanak - teszik hozzá.

A szervezet felszólította az Aegont és a hazai bankokat, hogy tanúsítsanak társadalmi felelősséget, vegyenek vissza nyereségcéljaikból és ne veszélyeztessék a lakhatást és az életben maradást. A Magyarok Szövetsége szerint az nem megy, hogy az IMF-hitel terheit a társadalomnak kell vállalnia a bankszektor stabilitása érdekében, mert az emberek is tűrőképességük határához értek. A szervezet azt kéri a hitelválság áldozataitól, hogy bankonként alakítsanak pertársaságokat az egyoldalú szerződések bírói módosítása érdekében.

A szervezet folytatja a figyelemfelhívó úgynevezett "bankszter"-túráját, amelynek következő állomása jövő szerdán a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének székháza előtt lesz.

Forrás: Hírszerző - 2009.08.05.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.