Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Romló vállalati hitelek

Bő 20 százalékkal nőtt egy év alatt, és március végére meghaladta a 137 milliárd forintot a rossz vállalati hitelek összege Magyarországon.

A pénzügyi felügyelet friss adatai is jelzik: a bankok vállalati hitelportfóliójának a minősége folyamatosan romlik. Hogy a tét mekkora, jelzi: a társaságok tartozása március végén – rekordot döntve – meghaladta a 8800 milliárd forintot. Mindennek tükrében nem meglepő, hogy a bankok egyre elővigyázatosabbak.

A pénzintézetek különösen a válságra érzékeny ágazatok esetében figyelnek oda arra, hogy a biztosítékok megfelelő minőségűek legyenek, a fedezettség pedig megfelelő arányú.

A hitelintézetek mindazonáltal állítják: ha egy vállalkozás már megkapta a kölcsönét, akkor csak a legvégső esetben mondják fel a megkötött szerződést. Problémát főleg az jelent, ha az ügyfél nem együttműködő, vagy az adott cég működése teljesen ellehetetlenül – hangsúlyozzák. Bárhogy legyen is, tény, az elmúlt hetekben-hónapokban több vállalat is a szakadék szélére sodródott, mert a bankja felmondta a hitelszerződését – a többi között ez történt a Herz és a HospInvest esetében is.

Vg 2009.05.25.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.