Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel, bank, pályázati hírcentrum

Megszünik a szocpol, a kamattámogatás, mégsem lesz roham addig a lakáshitelek miatt

A bankok beszámolói szerint rendkívüli mértékben leült 2009 első hónapjaiban a hazai lakáshitelpiac. Ez a visszaesés a piaci szereplők szerint már egyáltalán nem magyarázható szezonális hatásokkal, hanem a kereslet hirtelen — és tartósnak ígérkező — elapadásának a következménye.
Az erőteljes lassulás a statisztikákon is látszik: az MNB adatai szerint februárban mindössze 11 milliárd forinttal nőtt a háztartásoknál kinnlévő lakáshitel-állomány, s a még impozánsnak tűnő éves növekedést is jórészt a forint gyengülése okozta. Az állami támogatások — kamattámogatás, szocpol — várható megszűnésétől ugyanakkor nem tartanak túlságosan a piaci szereplők, és nem készülnek különösebb rohamra sem a kedvezményeket az utolsó pillanatokban kihasználni igyekvő ügyfelek részéről.
Ez utóbbi azzal magyarázható, hogy a támogatásokra jogosultak körét igen szigorúan szabályozzák, és a bírálathoz szükséges dokumentáció összegyűjtése is időigényes feladat. Az államnak mindenesetre jól jönne a támogatott hitelek kiiktatása a rendszerből, hiszen az ez év februárjáig terjedő két év alatt több mint 660 milliárd forintot fizetett ki lakástámogatás címén a költségvetés.

Teljes cikk: VG.hu

2009.04.09.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.