Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Több, mint 10%-ot csökkent a svájci frank árfolyama az elmúlt két hétben

A CHF hitelesek átmeneti komoly könnyebségét okozhatja, hogy a svájci frank forinthoz mért árfolyama a március 6-i álláshoz képest több, mint 10%-ot esett. Az akkori plafon 216,7 Ft/CHF volt, a mai állás jelenleg 192 Ft.

Ez a javulás egy 10 millió Ft. értékű, svájci frank alapú hitelt figyelembe véve azt jelenti, hogy a fennálló tartozás kb. 1 millió Ft-tal lett alacsonyabb. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy milyen jó üzlet is lehetett a plafonon felvenni CHF alapon hitelt, jó tudni, hogy a bankok az utóbbi pár hónapban gyakorlatilag egyáltalán nem helyeznek ki svájci frankban hiteleket. Ez a könnyebbség inkább azokat érinti, akik még a válság előtt vettek fel hitelt, és a forint gyengülése miatt komoly veszteségeket értek el (a tavalyi padló árfolyamhoz képest ugyanis a most március elejei plafon kb. 30% különbséget jelent).

Törlesztőrészletek szintjén is komoly enyhülést jelent a mostani helyzet, mivel ezáltal 10%-kal kevesebbet kell fizetniük az adósoknak, ami a 10 milliós lakáshitel példánál maradva, kb. 7-8 ezer Ft-ot jelent havonta.

2009.03.19.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.