Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Lejtmenetbe kezdett a svájci frank a jegybankelnök kijelentése miatt

A svájci kormány jelentősen rontott a gazdaság idei teljesítményével kapcsolatos előrejelzésén.

A SECO nevű kormányügynökség szerint idén 2,2 százalékkal gyengülhet a svájci hazai össztermék, ami jövőre mérsékelten, 0,1 százalékkal nőhet. A SECO eddig 0,8 százalékos idei GDP-csökkenést várt 2009-re. A múlt héten a svájci központi bank 2,5-3,0 százalékos idei gazdasági visszaesést jósolt, ami a legborúlátóbb előrejelzés 1975 óta.

A SECO szerint idén 0,2 százalékkal csökkennek a fogyasztói árak, amelyek jövőre 1,0 százalékkal nőnek. A munkanélküliségi rátát pedig 3,8 százalékra teszi, ami jövőre 5,2 százalékra nő.

Eközben kedden reggel lejtmenetbe került a svájci frank az euróhoz képest a svájci központi bank vezetőjének a kijelentésére. Jean-Pierre Roth a Financial Times-nak azt mondta, hogy a bank elkötelezte magát a svájci frank erősödésének a megakadályozására. Az euró 0,32 százalékkal 1,5416 svájci frankra drágult kedden röviddel 9 óra előtt. Drasztikus intézkedések hozott a múlt héten a svájci bank a defláció ellen: intervenciót hajtott végre a frank gyengítése céljából és csökkentette az alapkamatot a recesszió mérséklése céljából.

Forrás: MTI Eco — 2009.03.17.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.