Hitel és Lízing Centrum fejléc

Hitel hirdetések

Hitel és lízing hirdetésekHitel és lízing hírek

Az egész régióban erősödtek a valuták

A térségi valuták - köztük a forint - számottevően erősödtek előbb a jen gyengülése, majd a svájci frank leértékelődése miatt. Az eurót ismét 299,15 forinton jegyezték csütörtök délután Budapesten, egy kicsit alacsonyabban a jelenleg lélektani határnak tekintett 300 forintnál.

A japán jen a kedvezőtlen japán növekedési várakozások miatt, a svájci frank pedig a jegybanki kamatcsökkentés miatt gyengült. A forint javulását elemzők azzal is magyarázzák, hogy a piac mindinkább hisz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) beavatkozásában. Számos kedvezőtlen adat látott ugyanakkor napvilágot csütörtökön.

Az Európai Központi Bank (EKB) havi jelentése szerint a tényleges drágulás a gazdaságok gyengébb teljesítménye miatt kisebb lesz az euróövezetben a bank inflációs előirányzatánál. Az EKB szakértői átlagban 0,4 százalékos inflációt jósolnak az euróövezetben 2009-re. A globális és az euróövezeti kereslet is meglehetősen lanyha marad az idén, csupán 2010-ben várható fokozatos élénkülés.

Jean-Claude Trichet az euróövezeti központi bankok és az orosz központi bank értekezletén Bécsben azt mondta: az idén számos országban recesszió lesz, de a legtöbb közgazdász fokozatos fellendülésre számít jövőre. Nem tartanak ugyanakkor egyetlen ország fizetésképtelenségétől sem Európa keleti felében. Az európai munkáltatók szakmai szövetsége szerint az idén rosszabb lesz az Európai Unió gazdasági teljesítménye, mint amire az Európai Bizottság számít. Az idén átlagosan 2,2 százalékkal csökken a hazai össztermék (GDP) az EU-ban, és 2,1 százalékkal az euróövezetben. Az Európai Bizottság januárban még azt jósolta, hogy a 27 tagországban 1,8 százalékkal, az eurót használó országokban 1,9 százalékkal zsugorodik a gazdaság az idén átlagosan.

Teljes cikk: Vg.hu

2009.03.13.
Linkek   |   Lakáshitel   |   Jelzáloghitel   |   Vállalkozói hitel   |   Ingatlan   |   Autóhitel

Minden jog fenntartva - Hitel és Lízing Centrum 2008-2009
Hírek Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.